tirsdag, marts 31, 2015

Kold kulde i storbyen - gratis sightseeing

IVi vågnede tidligt og alle lå åbenbart og lyttede til alles åndedræt, men henad kl 05.30 stod vi op. Og fik grød. 

Mette havde spottet, at Staten Island Ferry http://www.siferry.com/ gratis sejler med passagerer mellem sydspidsen af Manhattan og Staten Island. Vi var ikke de eneste turister det havde regnet ud at man sejlede tæt forbi Frihedsgudinden http://www.nps.gov/stli/index.htm

Det var også imponerende, at se Manhattan's skyline. 


Tilbage igen vadede vi lidt rundt i finansdistriktet hvor vi på Wall Street kom forbi Federal Hall (læs mere her: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Federal_Hall) med en kæmpe statue af George Washington udenfor. 

Så fandt vi en pizzabar og spiste os mætte i pizza. Dagen igennem var vi på Starbucks 3 gange - første gang for at få kaffe og varmen. De næste gange for at få varmen og kaffe.

Så så vi mindesmærket efter World Trade center (http://m.911memorial.org/) som var utrolig smukt og et værdigt minde efter alle de som omkom i terrorangrebet. 

Køen til selve museet var lang, så vi dryssede over til Fulton St stationen. Men her blev vi mystificerede over at skulle finde tog 2 eller 3: tag trappen ned. Og da vi var nede: tag elevatoren op. Men vi gik i ring og ring og ring. Til sidst måtte vi op i dagslys og finde en anden metrostation.
Dagen sluttede med æggekage og lidt iPad inden vi gik i seng tidligt.