lørdag, april 04, 2015

Matador i New York

FREDAG
Vi trængte til at fordøje alle indtrykkene og hyggede langsomt med det nye Matador spil i en særlig New York udgave. Så lærer Ditlev engelsk undervejs samtidig med at vi hygger os. 
I spillereglerne står der: Husk, det gælder ikke om at vinde, men om at de andre spillere går konkurs! 

Meeen...... over frokost kom vi alligevel langs. Guggenheim museet ligger lige ovre på den anden side af parken og det er altid så forfriskende at kigge på kunst og arkitektur. 

En del af den permanente udstilling er Thannhauser samlingen hvor der hang fine billeder af Pablo Picasso fra hans impressionistiske tid (man kan altså se hvad det forestiller) samt Monet, Manet, Degas og flere andre som var på vej omkring år 1900. Men Kandinsky samlingen var lukket af, hvilket var kedeligt for i den kan man følge skiftet fra impressionisme til det ret så abstrakte... Men istedet kan man downloade app'en og se det hele på den lille skærm 
https://appsto.re/dk/7R_WJ.i

Der var også en time lang "udstilling" hvor to personer sad også læste store tal op fra hver sin bog. Den bundfældede sig ikke rigtig hos mig, men det kan jo pludselig komme....


Vi fandt den nørdede specialudstilling helt nede i kælderen om arkitekten Frank Lloyd Wright (http://da.m.wikipedia.org/wiki/Frank_Lloyd_Wright) som tegnede museet i midten af sidste århundrede.
Han har også skitseret et middelklasse hus Usonia som er opført i forskellige varianter rundt i USA.

Det gav os lige en ide til den kommende tilbygning. Det gjorde restauranten også:


For 8 siden besøgte vi Guggenheim museet i Bilbao og det var en anden oplevelse, idet der er meget mere moderne kunst. Se nærmere i app'en 
https://appsto.re/dk/yRnZA.i

I dag fik vi gået små 5 km, hvilket også var nødvendigt når man betænker hvilket aftensmåltid vi senere fik. 

På vej hjem gennem parken satte vi os på en bænk og under paraplyerne koblede vi helt af ved at lytte til Æ lille frø (å synnejysk)

Køb den her https://appsto.re/dk/F2fXw.i

Man ser jo så meget i en storby, men at Central Park har en indgang kun for ingeniører kan vel egentlig ikke undre?


Vi kiggede godt efter, men fandt ingen tilsvarende for hverken tandlæger eller kirurger...

Vores medbragte havregryn er spist op og rugbrødet kører på sidste skive, så nu skulle vi prøve at leve på amerikansk. Vi købte derfor take away mad fra supermarkedets deli, varmede det i mikrobølgeovnen, kasserede al emballagen og spiste det i sofaen foran tv.

Men inden vi gjorde alt dette havde vi selvfølgelig spist os mætte i snacks:

Den sidste var ret spøjs. Tørret kål indsmurt i en blanding af hvidløg, basilikum, rødløg osv. smagte det faktisk nærmest lidt fed-oste agtig. Lige noget for mænd og veganere. Køb det på http://www.nynaturals.com - det bliver lavet ovre i Brooklyn på The Kale Factory.