torsdag, april 02, 2015

Tilbageblik og ny arkitektur

Ved en pludselig indskydelse fandt vi på at besøge det gamle hangarskib Former USS Intrepid som nu er museumsskib (http://www.intrepidmuseum.org/)


Med sine 3000 mand om bord syntes vi at det var enormt, men de nye er dobbelt så store! Vi købte en rundvisning og fik mange faktuelle oplysninger og et par skrøner. Fx den om et jagerfly der blev skudt ned af sig selv så piloten måtte ud med katapultsædet! 

Under en øvelse havde flyet sluppet sin bombe og piloten dykkede efter den, overhalede den og blev ramt bagi!

Vi så også en af prototyperne til rumfærgen. Denne har dog kun været anvendt til testflyvning i atmosfæren. 


Sjovt at tænke på, at det var Præsident Nixon som igangsatte rumfærgeprogrammet.


Tilmed en Concorde (G-BOAD for de flyinteresserede) har de udstillet, men den var p.t. lukket. I sin tid brugte den 2 timer mellem London og New York.

Herefter slentrede vi ad den nedlagte godsjernbane fra 20'erne som for få år siden blev nedlagt og ændret til park. Læs selv på http://www.thehighline.org/ og http://en.m.wikipedia.org/wiki/High_Line_(New_York_City)
Nyd billederne:

Larmen fra den tætte trafik høres mærkbart svagere heroppe og man slapper af (altså, på den newyorkske måde...)

Da parken ophørte gik vi ad Gansevoort Street hvor der i bedste øko-mening var indrettet et specialitets spisehus med nok 40 små handlende derinde. Vi fik smagsprøver og købte mad med hjem. 


Da vi stod af på vores egen station så vi denne fyr sidde klar, men vi var for trætte og sultne til at vente længere på lykken.


PS: jeg spottede denne Saab 900 på en p-plads og lagde billedet på Facebook:


Kort efter havde ejeren kommenteret:


PPS: vi ser en del 'cannere' som samler dåser og plastflasker blandt affald. 

De kan indløse hver enhed til 5 cent så der skal arbejdes hårdt over store geografiske områder for at skrabe penge nok sammen til at kunne overleve fra dag til dag. På flyet herover så jeg en dokumentar om cannere http://www.redemptionthemovie.com/ Det er en tilværelse på kanten, men de tjener dog lidt penge og gør samtidig stor nytte med at fjerne affald. Baggrund: http://www.dec.ny.gov/chemical/8500.html